Нямам време – извинение на неуспелите

“Обикновеният човек има само една грижа: как да убие времето си, а умния как да го употреби.

 Артър Шопенхауер

                „Нямам време“ – колко често чуваме това извинение. „Нямам време“ е универсалното извинение. Все едно можем да притежаваме времето. Не можем да имаме време. Все едно да притежаваме вятъра. Можем да използваме вятъра, но не и да го имаме.

Ние всички имаме 24 часа на ден.

Имаме същите 24 часа на разположение на Бил Гейтс. Можем да ги използваме както всеки друг човек на Земята.

 

ИСТИНАТА Е, ЧЕ НИ ЛИПСВА ОРГАНИЗАЦИЯ А НЕ ВРЕМЕ.

Ако осъзнаем стойността на времето, ще разберем, че е важно да се научим да го използваме правилно.

ВРЕМЕТО Е ПО-ЦЕННО ОТ ПАРИТЕ

                Трябва да сме наясно с един основен принцип – този принцип е в основата на успеха и богатството и гласи „Времето е по-ценно от парите“. Повечето хора гледат внимателно банковите си сметки, но не обръщат никакво внимание как „харчат“ своето време и в крайна сметка губят този изключително ценен ресурс. Всъщност времето е много по-ценно от парите, защото можете да използвате времето си, за да печелите пари, но не можете да използвате пари, за да купувате повече време.

Вместо да кажете „нямам време „, опитайте да кажете „това не е приоритет „и вижте как ще се почувствате. Май този израз е доста по-близо до истината.

Да станеш по-добър писател не означава да напишеш роман след няколко дни. Всичко, от което се нуждаеш, е 1 час на ден. Това са 30 часа месечно. Всеки има един час. Искаш да научиш език, искаш да придобиеш ново умение…нямаш ли час на ден?

 

С ИЗВИНЕНИЕТО „НЯМАМ ВРЕМЕ“ ЛЪЖЕМ СЕБЕ СИ.

Истината е друга: Винаги отделяме време за това, което е най-важно в живота ни. Ако четенето на книга е важно, тогава ще отделим време за това. Ако здравословното хранене е важно, тогава ще отделим време за това.

Реално извинението – нямам време, никога не е валидна причина.

Повечето хора не искат да поемат пълна отговорност за живота, който живеят.

Например, имаме проблем с килограмите. Знаем, че трябва да се упражняваме повече, но продължаваме да си хапваме нездравословна храна пред телевизора.

Успешните разбират стойността на времето и са изключително ефективни, като се възползват от 24 часа на ден. Хората, които владеят своето време, практикуват дисциплина, ефективност, отговорност, стремеж, усилия и упорит труд.

Свързани статии:

  1. Талантите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *